TEST: Ford Fiesta ST

Dette er noe av det nærmeste vi har kommet "GTI-ånden" på lenge. ST-versjonen av Ford Fiesta skilter med en fin motor på 150 hester og sportslige kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Det er 24 år siden Ford lanserte den første sportslige utgaven av Fiesta. Den het XR2 og hadde en 1,6 liters motor på 84 hestekrefter. Det skulle bli en rekke oppfølgere til denne, litt pinglete, GTI-etterligneren. Det toppet seg i 1990 med en veritabel kruttønne kalt RS Turbo, med motor lånt fra Escort RS, som leverte 130 hester.

Ford Team RS

Problemet med alle de sportslige Fiestaer gjennom hele perioden var at chassis - og særlig forstilling - kom til kort når det gjalt å utnytte kreftene. Dette gjorde sitt til at rasen gradvis døde ut på 90-tallet. Budsjettprioriteringer og tøffere konkurranse gjorde sitt til at Fiesta S etterhvert ble det nærmeste man kom et sportslig alternativ - frem til helt nye Fiesta kom i 2002. Året etter ble Ford Team RS (som står for Rally Sport) skapt som en egen enhet innen Ford-systemet for å utvikle de sportslige variantene. Dette tydelige signal om mer ambisiøs og seriøs satsing på sportssiden har gitt resultater. Beviset har vi her. Emblemet ST (Sport Technologies) har tidligere blitt brukt både på Mondeo og Focus, men dette er den første ST gatebil utviklet av Team RS, som kommer fra rally- og racingmiljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer