TEST: Ford Galaxy 1,8 Tdci Ghia

Galaxy er et godt gammelt modellnavn, men er nå en helt ny bil. Den voksne syvseteren har samme plattform som nå svært populære tvillingbror S-Max, men fokuserer i større grad på plass og funksjonalitet. Les vår test av 1,8-literen med 125 dieselhester.

Publisert
Sist oppdatert

Vi tar tyren på hornene; den store Ford Galaxy og den litt mindre, men akutt populære S-max har altså svært mye til felles. De to bilene ble lansert samtidig, og de er mer eller mindre utviklet parallelt og bygget på samme plattform. Dette er rene Ford-modeller. Det siste nevner vi eksplisitt, ettersom mange vil minnes at forrige Galaxy var et dypt samarbeidsprosjekt med VW.

Renspikket Ford

Gamle Galaxy, VW-modellen Sharan, og senere Seat Alhambra, var nemlig i praksis samme bil, men med forskjellige klistremerker utenpå. Det hjalp dem ikke til å nå det helt store publikummet, i det minste ikke i Norge. Det akter imidlertid Ford å rette på med nye Galaxy. Og det faktum at den kommer i tospann med S-Max burde ikke redusere sjansene, heller tvert i mot. Inkluderer vi nyoppfriskede C-Max som ventes til våren 2007, har Ford nå et helt kobbel biler å velge mellom i denne kategorien. C-Max forblir riktignok som femseter, men for øvrig har den fleksibilenes kvaliteter.

Like foran, forskjellige bak

Også utvendig har Galaxy og S-Max ved første øyekast mye felles. Begge faller i kategorien høyreiste stasjonsvogner med plass til syv personer, eller på fagspråket fleksibiler og flerbruksbiler (i DinSide-sjargong er store Galaxy en flerbruksbil). Eller enda mer nerdete; MPVer - multi-purpose vehicles. Størst fare for å forveksle disse to toeggede tvillingene Galaxy og S-Max er sett forfra og på skrå forfra. Bakre deler av bilene er derimot langt mer individuelle. Og sett rett bakfra er det ingen som vil forveksle dem. Forskjellen kan mest tilskrives Galaxyens høyde på rundt 16 centimeter ekstra. Dette gir godt med hodeplass også til dem som sitter på de to bakerste setene. Men obs obs, det kan også være bidragsytende til Galaxyens mer bussaktige kjørefølelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer