TEST: Ford Grand C-Max

Ford fyller på med stadig flere fleksibiler. Vi har tatt en nærmere titt på nye Grand C-Max.

C-Max sine sterkeste sider er kjøreegenskaper og komfort
C-Max sine sterkeste sider er kjøreegenskaper og komfort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra før har Ford store S-Max og enda større Galaxy. Lille B-Max er dessuten på vei. Midt i mellom har man C-Max som har vært på markedet i en del år, men nå er kommet i en helt ny generasjon. Samtidig splittes den opp i to versjoner, vanlige C-Max med fem seter og Grand C-max med syv seter og skyvedører. Det er sistnevnte vi har testet.

Her er prøvekjøring også av vanlige C-Max med fem seter.

Grand C-max er en direkte konkurrent til biler som Volkswagen Touran, Mazda 5, Toyota Verso, Opel Zafira og Peugeot 5008. Dette er første gang Ford virkelig kan konkurrere med disse, ettersom S-Max egentlig er litt for stor og dyr sammenlignet med de overnevnte konkurrentene.

Større enn Touran

Grand C-Max måler 452 centimeter i lengden. Det gjør den litt større enn eksempelvis Touran. Sammenlignet med lillebror C-Max er den 14 centimeter lengre. Samme antall centimeter er også økningen i akselavstanden.

Ikke best på plass

Innvendig oppleves den likevel ikke som den aller største i klassen. Peugeot 5008 er eksempelvis merkbart romsligere, først og fremst bak andre seterad, altså på tredje seterad og i bagasjerommet. Midtsetet på andre seterad er også ganske lite. Fordelen med det er at det kan stues vekk under setet ved siden av, slik at det blir en slags midtgang bakover til tredje seterad, eller bare bedre plass til to på andre seterad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer