TEST: Ford Maverick 2.3

Har Ford Maverick noen sjanse mot tunge og populære aktører som Toyota RAV4, Honda CR-V og Nissan X-Trail? Vi ga den ansiktsløftede Maverick en ny mulighet.

Publisert
Sist oppdatert

Sist gang vi testet Maverick hadde vi en 3,0-liters V6-motor under panseret. Vi lite å utsette på motor og kjøreegenskaper og ga bilen plusspoeng for den gode plassen. Men et tildels håpløst interiør, i kombinasjon med en prislapp på 530.000 kroner, resulterte i en knusende dom.

Ny front

Men nå har det altså skjedd ting med Maverick. For det første har bilen fått en ansiktsløfting. Faceliften omfatter blant annet nye frontlykter med klare lykteglass, nye og runde tåkelys, ny grill og ny fremre støtfanger. Dermed har bilen fått en noe mer moderne fremtoning.

Også innvendig er endringene av moderat karakter og begrenser seg stort sett til at alle baksetepassasjerer nå har hodestøtte og trepunktsbelte. En ny midtkonsoll er også på plass.

Ny motor og firehjulsdrift

Under skallet har det imidlertid skjedd mer. For det første er den gamle 124-hesters 2,0-literen erstattet av en mer muskuløs 2,3-liter. For det andre er den silikonkløtsj-baserte firehjulsdrift-teknikken erstattet av en raskere, mer moderne og helautomatisk elektromagnetisk kobling. I tillegg er har bremseskiver overtatt for trommelbremser på bakhjulene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.