TEST: Ford Mondeo 2.2 Tdci (155 hk)

Mondeo er fortsatt en bil vi nevner som en av de mest attraktive stasjonvognene. Stor plass har vært hovedkjennetegnet, men også god komfort og fine dieselmotorer har imponert oss.

Publisert
Sist oppdatert

Modeo har også hatt en trofast kundemasse i Norge, og i 2004 kom den på tredjeplass i salgsstatistikken i mellomklassen. Den ble kun slått av Toyota Avensis (6.306 biler) og Volkswagen Passat (3.501 biler). Mondeo ble solgt i 3.239 eksemplarer.

Mye utstyr

Modellen vi har kjørt heter Ghia X og er en meget godt utstyrt bil. Utstyrsnivået Ghia inkluderer blant annet 16-tommers aluminiumsfelger, regnsensor, bakkebelysning i sidespeilene, kjørecomputer, fartsholder og radio/CD. Ghia er også utstyrt med en rekke pyntedetaljer. Ghia X har i tillegg 17-tommers felger, seter i Alcantara og skinn, elektrisk justering av fører- og passasjersete og MP3-spiller. Også med Ghia X får du noen pyntegjenstander.

Ny motor

Hovedgrunnen til at vi har kjørt denne bilen igjen er den nye motoren. Det er fortsatt snakk om en firesylindret blokk, men slagvolumet er øket og dreiemomentet er senasjonelt i klassen. Det eneste som er synd er at den ikke leveres med automatgir. Vil du ha automatgir må du nøye deg med 130-hesteren, men det er bedre enn på Avensis som kun leveres med 116 hestekrefter og manuelt gir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.