TEST: Ford Mondeo Ghia X

Ford Mondeo er, ikke uten grunn, en av Norges mest populære bilmodeller. Etter ansiktsløftingen har Mondeo blitt en enda mer interessant bil.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke det at ansiktsløftingen i seg selv er så veldig synlig, i hvert fall ikke utenpå. Bortsett fra noen aluminiumslister og større tåkelys er det lite som avslører at den store familiebilen har fått sin midtlivs-oppussing. Heller ikke innvendig er endringene omfattende, men de er mange nok til at et trenet øye vil legge merke til dem. Midtkonsollen har blitt redesignet og en ny og penere integrert radio har kommet på plass. Enkelte knapper har også endret form i en mer eksklusiv retning.

Flere valgmuligheter

Men det er altså ikke ansiktsløftingen i seg selv som er mest spennende. Det som gjør Ford Mondeo til et enda mer aktuelt bilvalg, er de nye valgmulighetene som ble lansert i sammenheng med ansiktsløftingen. For det første leveres Mondeo nå i et helt nytt utstyrsnivå - Ghia Executive, eller Ghia X som Ford kaller det i sine brosjyrer. X-versjonen er proppfull av utstyr, noe som sammen med Alcantara-setene og trepanelene gir en eksklusiv atmosfære.

Mange varianter

Ford Mondeo har helt siden starten i 2000 vært tilgjengelig i en lang rekke varianter. Mondeo kan blant annet leveres i tre ulike karosseri-varianter; sedan, kombi-kupé og stasjonsvogn. I tillegg har Mondeo-kunden kunnet velge mellom åtte ulike motor-alternativer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer