Test: Ford Mondeo vs. Toyota Avensis

Vi har kjørt to svært populære familiebiler mot hverandre, og blir overrasket over forskjellen.

KAMP OM KUNDENE: I mellomklassen er det tøff kamp om kundene. Hvilken er best av Ford Mondeo og Toyota Avensis? Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
KAMP OM KUNDENE: I mellomklassen er det tøff kamp om kundene. Hvilken er best av Ford Mondeo og Toyota Avensis? Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellomklassen er tradisjonelt sett en av de mest populære bilklassene når nordmenn skal kjøpe seg bil. Den er godt anført av bestselgere som VW Passat og Skoda Octavia, men også klassikere som Mazda6 og Opel Insignia er attraktive.

Her har vi imidlertid samlet to andre gjengangere til duell.

Dagens generasjon Ford Mondeo kom på markedet rundt inngangen til 2014. Modellen var da allerede nesten to år forsinket grunnet interne stridigheter som endte med at produksjonen ble flyttet fra Belgia til Spania.

Toyota Avensis har for lengst passert middagshøyden hva livstid for biler angår ettersom den har vært med oss siden 2009. Den fikk sin andre facelift i fjor for å sørge for at den holder tritt med arge konkurrenter.

Design

Fords designspråk er tydelig og markant. Mondeo representerer kanskje noe av det beste fra merket i så måte. Fronten har elementer som minner om Aston Martin, og det er liten tvil om at tyskerne her har vært heldige med utformingen av det som er en bil med et visst særpreg.

Toyotas facelift av Avensis har gitt den et frontparti med større familielikhet til blant annet Auris. Bilen ser mer moderne og harmonisk ut uten at den overgår konkurrenten på noen måte. Designet er ryddig uten å vekke mye følelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer