TEST: Ford StreetKa

Kabrioleter er åpenbart på moten for tiden og stadig flere bilprodusenter satser på toppløse modeller. Nye Ford StreetKa er et spennende alternativ for ordinære lønnsmottakere.

Publisert
Sist oppdatert

Kabrioleten er ingen ny oppfinnelse. Helt siden bilens fødsel har det vært produsert biler for mennesker som foretrekker himmelen som tak. Det som er nytt, er at stadig flere bilprodusenter satser på toppløse modeller, noe som har ført til at det nå finnes omlag 30 kabrioleter og roadstere å velge mellom i det norske markedet.

Fire nye hittil

Flere av dem har kommet til i løpet av de siste årene, deriblant Lexus SC430, Opel Speedster, Peugeot 206 CC. Men det var først i år at det virkelig eksploderte. I løpet av første halvår har vi stiftet bekjentskap med fire nye modeller, BMW Z4, Citroën C3 Pluriel, Volkswagen Beetle Cabriolet og Ford StreetKa. I tillegg er det lansert nye toppløse utgaver av Audi A4, Mercedes-Benz CLK og Saab 9-3.

Og enda flere på vei

I løpet av inneværende vil det bli lansert ytterligere to toppløse modeller, Peugeot 307 CC og Renault Megane Cabriolet. Og til neste år kommer Opel med en helt nye roadster og Nissan med en cabrioletutgave av Micra, for ikke å nevne at Opel og Mercedes-Benz vil introdusere nye utgaver av henholdsvis Astra Cabriolet og SLK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer