TEST: Ford StreetKa

Kabrioleter er åpenbart på moten for tiden og stadig flere bilprodusenter satser på toppløse modeller. Nye Ford StreetKa er et spennende alternativ for ordinære lønnsmottakere.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Ford StreetKa


Kabrioleten er ingen ny oppfinnelse. Helt siden bilens fødsel har det vært produsert biler for mennesker som foretrekker himmelen som tak. Det som er nytt, er at stadig flere bilprodusenter satser på toppløse modeller, noe som har ført til at det nå finnes omlag 30 kabrioleter og roadstere å velge mellom i det norske markedet.

Fire nye hittil

Flere av dem har kommet til i løpet av de siste årene, deriblant Lexus SC430, Opel Speedster, Peugeot 206 CC. Men det var først i år at det virkelig eksploderte. I løpet av første halvår har vi stiftet bekjentskap med fire nye modeller, BMW Z4, Citroën C3 Pluriel, Volkswagen Beetle Cabriolet og Ford StreetKa. I tillegg er det lansert nye toppløse utgaver av Audi A4, Mercedes-Benz CLK og Saab 9-3.

Og enda flere på vei

I løpet av inneværende vil det bli lansert ytterligere to toppløse modeller, Peugeot 307 CC og Renault Megane Cabriolet. Og til neste år kommer Opel med en helt nye roadster og Nissan med en cabrioletutgave av Micra, for ikke å nevne at Opel og Mercedes-Benz vil introdusere nye utgaver av henholdsvis Astra Cabriolet og SLK.

Billigere

TEST: Ford StreetKa


Utvalget av hårtørker-biler har altså vokst hurtig. Men det som er minst like interessant, er at man ikke lenger trenger å være velstående for å bli eier av en toppløs bil. For mens kabrioleter tradisjonelt har vært svært dyre i innkjøp, kan du nå få en kabriolet helt ned i 215.000 kroner. Det er nemlig prisen på den rimeligste utgaven av Citroën C3 Pluriel, som lanseres i Norge i disse dager.

Peugeot 206 CC, som kom på markedet i 2001, begynner på drøye 240.000 kroner og nykommeren Ford StreetKa, vår hovedgjest i dag, kan også bli din for drøye 240.000 kroner.

Snerten og sexy

Hva får du så for pengene hvis du velger Fords toseters roadster. Jo, en Ford Ka som har mistet taket og som har gjennomgått en skjønnhetsoperasjon hos det italienske designfirmaet Pininfarina. Resultatet er en snerten, morsom og sexy liten bil, som vekker langt mer oppsikt enn de fleste andre kabrioleter vi har kjørt.

Sportslig og urban

TEST: Ford StreetKa


Voldsomme skjermer, særdeles korte overheng og tøffe lykter både foran og bak sørger for at StreetKa utstråler sportslighet, modernitet og urbanitet. Dessverre er ikke interiøret i nærheten av å leve opp til bilens vellykkede ytre, noe vi skal fortelle mer om i kapittelet om plass og komfort. Men la oss ta det positive først - les mer om motor og morsomme kjøreegenskaper her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer