TEST: Fornyet Ford Focus i sparedrakt

Ford Focus er blitt noen år, men er fortsatt en trivelig bil. Spareversjonen Econetic er dessuten imponerende nøysom med dieselen.

Publisert
Sist oppdatert

Ford Focus generasjon to kom sent i 2004. Midtlivsoppdateringen kom på plass mot slutten av fjoråret, ganske nøyaktig tre år etter introduksjonen. Bilene har nå vært tilgjengelige hos norske forhandlere en liten stund og dermed har vi slått kloa i en stasjonsvogn, som forbruksoptimert Econetic-versjon.

 • Se store bilder
 • Her er spesifikasjonene
 • Tøffere front

  Det første man legger merke til er den omarbeide fronten. På lykter, støtfanger, grill og luftinntak er det lett å se at mye er nytt og vesentlig mer likt storebror Mondeo. Frontlyktene har for eksempel blitt dratt langt opp på fremskjermene og luftinntaket i fronten stikker dypere og gir Focus et betydelig mer distinkt uttrykk.

  På sidene har beskyttelseslistene forsvunnet og i hekken er både selve bakruten og baklyktene forandrede. Hvite LED-lykter er standard på stasjonsvognen, mens kombien har røde sådanne.

  Sjekk hva bilen din er verdt

  Bedre, men...

  Innvendig har man hevet kvalitetsfølelsen et lite hakk gjennom en del nye materialer blant annet i dørpanelene og den redesignede midtkonsollen. Også instrumentene er nye. Alt i alt bidrar dette positivt, men fortsatt er det et stykke opp til biler som Peugeot 308 og faktisk Volkswagen Golf, til tross for at sistnevnte nærmer seg pensjonsalder. Kvalitetsfølelsen innvendig representerer fortsatt en av Focus’ største svakheter i kampen om klassetronen.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer