TEST: Forvandlet norgesfavoritt - nye Toyota Corolla

Ryktene om Toyota Corollas død er betydelig overdrevne. Den er bare litt annerledes enn før.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota Corolla har vært en norgesfavoritt og bestselger i en lang årrekke og gjennom flere generasjoner. Den nyeste utgaven kommer neppe til å toppe salgsstatistikken her til lands. Til det har Toyota Auris.

Sedan

Mens Auris har videreført kombi-arven fra tidligere årganger Corolla, har sistnevnte sklidd inn i rollen som Auris’ sedan-bror. En karosseriløsning som ikke er spesielt populær i Norge, i alle fall ikke i kompaktklassen hvor Corolla hører hjemme.

Nesten mellomklasse

Nye Corolla er tydelig Lexus-inspirert i linjeføringene
Nye Corolla er tydelig Lexus-inspirert i linjeføringene Vis mer


Skjønt, tallene er litt tvetydige. Det blir stadig vanskeligere å klassifisere bilmodeller. Corolla er nemlig bare om lag tre-fire centimeter kortere enn biler som Mercedes C-klasse og Skoda Octavia sedan.

Konkurrenter

Likevel vil nok de fleste mene at Corolla tilhører kompaktklassen, som jo stort sett domineres av kombier som Auris og Golf. Noen sedaner finnes det imidlertid. I tillegg til nye Corolla har vi Volkswagen Jetta, Golfs sedanbror, Ford Focus, Mazda 3, Renault Megane og Honda Civic. Sistenente selges bare som hybrid.

Stasjonsvogn ikke i Norge

Dermed danner disse bilene sin egen lille klasse i glippen mellom kombiutgavene og de typisk litt større mellomklassebilene. For øvrig kommer Corolla også som stasjonsvogn, men denne importeres ikke til Norge.

Liten markedsandel

Bagasjelokket henglset i nedkant av bakruten viser at dette er en ekte sedan
Bagasjelokket henglset i nedkant av bakruten viser at dette er en ekte sedan Vis mer


Som sagt er ikke kompaktsedanene så veldig viktige her i Norge all den tid de kun står for en svært liten del av importørens totalsalg av de respektive modellene. Det skyldes både sedankarosseriets dårligere praktiske egenskaper, men også trolig det litt gubbete imaget som denne gjengen må finne seg i å besitte.

Navnet gir drahjelp?

Spørsmålet er om dette kan forandre seg nå som Toyota plasserer det kjente og for mange kjære Corolla-navnet på en bil som nå kommer utelukkende som sedan her til lands. Svaret på dette spørsmålet kan bare tiden gi, men vi skal forsøke å si noe om bilens forutsetninger.

Vi starter med motor og kjøreegenskaper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer