TEST: Forvokst knøtteracer

Lille Mini har blitt stor, men med turboladet bensinmotor er det fortsatt mye moro om bord i Clubman.

Publisert
Sist oppdatert
Clubman er ikke en småkjip Mini-versjon for de som må ha litt ekstra plass...


Mini er nå inne i sin andre generasjon som retrobil. Første generasjon kom i 2001 og dagens utgave ble lansert i 2006. Mens den første generasjonen kom som tredørs kombi og kabriolet, kan dagens versjon foreløpig leveres som tredørs kombi og nå også i en forlenget utgave med fem dører. Det er denne vi nå har testet.

I tillegg er det på vei en kabriolet-utgave til våren og en forhøyet og firehjulsdrevet crossover på et enda litt senere tidspunkt, trolig nærmere 2010.

Motorer og priser

TEST: Forvokst knøtteracer


Tre motorer er tilgjengelige dersom du ønsker deg en Mini Clubman, alle på 1,6 liter. Billigst er Cooper med en vanlig selvpustende 120-hester. Så følger dieselalternativet med 110 hestekrefter og toppmodellen Cooper S med turbo og 175 hestekrefter. Vi har testet sistnevnte utgave og lot oss begeistre. Billigste utgave er Cooper til 238.000 kroner. Cooper S koster 325.000.

Lengre

Før vi forteller om hvordan den lille raceren føltes ute på veien, tar vi en kjapp runde rundt bilen. Det første man legger merke til er den forlengede akselavstanden. Mini Clubman har fått åtte centimeter ekstra mellom frem- og bakhjul og totallengden er oppe i 394 centimeter, 24 centimeter mer enn vanlige Mini og kun få centimeter unna den nye standarden i småbilklassen.

Design

TEST: Forvokst knøtteracer


Den lange akselavstanden gir Clubman litt annerledes proporsjoner, ikke minst ettersom overhenget spesielt foran fortsatt er ekstremt kort. Fronten for øvrig er lik, men i hekken har det skjedd ting. Den topphengslede bakluken er byttet ut i to søte, små sidehengslede dører. Et morsomt designgrep som sammen med den lille bakhengslede bakdøren gir Clubman et særeget og forseggjort visuelt uttrykk. Clubman er ikke en småkjip Mini-versjon for de som må ha litt ekstra plass, men snarere en utgave som de fleste kan kjøpe rett og slett fordi den er morsommere enn vanlige Mini.

Men hvordan har den økte størrelsen påvirket kjøreegenskapene? Er Clubman like morsom som vanlige Mini? Les mer om motor og kjøreegenskaper her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer