TEST: Fransk forfører

Alt er stille der vi glir av gårde langs snødekte vidder. Alt vi hører er lyden av nødblinklysene som iverksettes idet vi hugger til på bremsene for å unngå å treffe et ekorn som piler over veien.

Publisert

Den franske kjempen gir en behagelig følelse av ro. Hele bilen utstråler harmoni og gir oss sjelefred. Dette er ingen bil for adrenalinhungrig ungdom som søker til svingete veier med en hissig girhånd og Jokke og Valentinerne på full guffe. Dette er en bil som innbyr til å gli – harmonisk og kontrollert – med klassisk musikk fra de ti høyttalerne.

Avløser 605

607 er den nye storbilen fra Peugeot. Den avløser 605, som har vært Peugeots storbil fra 1990, fram til dette generasjonsskiftet. Produksjonen av 605 ble stoppet ved årsskiftet 1999/2000. Det meste er nytt på den nye storbilen, bortsett fra understellet som er det samme som i 605.

Den nye franske kjempen hadde sin offisielle debut på bilutstillingen i Frankfurt i september 1999, men allerede i august 1999 omtalte vi bilen, i artikkelen Peugeot 607: Frankrikes kjempe. 607 ble lansert for forhandlerne i midten av oktober i år, men den store offensiven mot kundene vil ikke komme før nå i januar.

Sjelden service

Når vi svinger opp foran bensinstasjonen i den lille bygda, henger personalet og kunden i vinduet og glaner. Små steder er i og for seg kjent for å titte på ukjente, men dette var da virkelig ikke et så lite sted?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer