TEST: Freelander 2 - definitivt en klasse opp

Tidligere var BMWs X3 en dyr outsider i folke-SUV-klassen. Med nye Freelander har den fått selskap, og selv om det ikke er tvil om at disse to er bedre biler er prisen deres største problem.

Publisert
Sist oppdatert

Folke-SUV-klassen med storselgere som Toyota RAV4 og Honda CR-V er blitt en klasse med hard konkurranse etter at bestselgerne kom med nye modeller i fjor. At nesten alle store bilprodusenter også enten er inne eller på vei inn med nye modeller gjør også at klassen er blitt mer kompetitiv. Selv etter at nye konkurrenter kommer på banen er det fortsatt RAV4 og CR-V som leder an, men biler som nye Mitsubishi Outlander er så bra at bestselgertronen trues.

Nye Freelander kommer ikke til å bli en bestselger, den er en bedre bil en de tre ovennevnte men også såpass mye dyrere at det vil begrense salget. Derimot setter den en ny standard å strekke seg etter, og i praksis er det kun BMW X3 og Freelander som kan sies å være i nærheten av posisjonen BMW, Audi og Mercedes-Benz har med vanlige personbiler. Det innebærer at de er teknologiledende, sterke motormessig og på sikkerhet. Og de gir kundene noe udefinert ekstra som de er villig til å betale mer for.

Begge deler

Det som skiller nye Freelander mest fra konkurrentene er at Land Rover har fått til en kombinasjon av komfort og kjøreegenskaper som ingen i klassen har klart tidligere. I den lille SUV-klassen har det vært litt sånn at du har måttet velge mellom komfort eller inspirerende kjøreegenskaper, og de sportslige har vært stumpete og ukomfortable og de komfortable har vært deigete å kjøre og blottet for kjørefølelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer