TEST: Galloper Exceed - Når tiden står stille

Galloper er et helt nytt bilmerke her til lands, men bilen den er bygd på tuftene av kjenner vi alle. Mitsubishi Pajero har jo tross alt noen år på baken, år som Galloper Super Exceed vet å benytte seg av...

Publisert

Komplisert skal det være, og koreanske Galloper er så definitivt komplisert - men det gjelder eierskapet. For Galloper er eid av Hyundai, de lager biler på basis av Mitsubishi og forhandles gjennom Mitsubishi sitt forhandlernett.

Og nettopp dette er egentlig ikke helt nytt -- Hyundai startet opp med lisensproduksjon av Mitsubishi, til de fikk nok erfaring og teknologi til å lage biler som sto på egne bein og med egen teknikk.

Det betyr at Galloper Exceed ikke er noen ny bil, selv om merket er nytt her til lands.

Gammel Pajero

Galloper har nemlig kjøpt rettighetene til de gode, gamle pressene og formene som det tidligere ramlet Pajeroer ut av. Så har de tatt fatt blyanten og tegnet noen nye lister som de har montert hist og her, forandret interiøret en smule og pyntet grillen med et merke som minner mistenkelig om det man finner i grillen på Ford Mustang. Så enkelt er det å utvikle en bil, men prisen man må betale er at den seneste teknologien og det tidsriktige designet går fyken - i bunn og grunn er nemlig Galloper Exceed en Pajero fra tildlig på 90-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer