TEST: Gjerrig og rimelig stasjonsvogn

Focus Econetic stasjonsvogn er den gunstigste utgaven av Fords kompaktklassebil og fortsatt en relevant bil i klassen.

TEST: Gjerrig og rimelig stasjonsvogn
Publisert
Sist oppdatert

Ford Focus begynner å bli en av de eldre bilene i klassen. Dagens utgave, som er generasjon nummer to, kom sent i 2004 og ble oppdatert for snaut halvannet år siden. Blant konkurrentene er biler som Volkswagen Golf, Peugeot 308, Mazda 3 og Renault Megane relativt nylig fornyet, men ikke alle har blitt introdusert som stasjonsvogner, slik det nå skal dreie seg om.

Stasjonsvognutgaven av Focus har naturligvis bedre plassforhold innvendig enn kombien. Ikke minst er takhøyden i baksetet og lastekapasiteten forbedret, kjærkomment nok. Pristillegget for stasjonsvognen er snaut 9.000 kroner.

Velg Econetic

Vår testbil starter på 249.000 og har da en 1,6-liters dieselmotor med 109 hestekrefter. Econetic-versjonen koster en drøy tusenlapp mer enn en standardutgaven (Trend) og slipper ut fire gram mindre CO2. Ikke store forskjellene altså, men nok til at man kan lure på hvorfor man ikke skal kjøpe Econetic-versjonen. Den svært beskjedne senkningen av Econetic-versjonene opplevde vi ikke som noe hinder under vår test.

Denne motoren kan for øvrig også leveres med 90 hestekrefter til en pris av 217.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer