TEST: Gjerrigere og sterkere 500

Vi har kjørt Fiats minste med liten og gjerrig dieselmotor.

Publisert
Sist oppdatert

Vår første test av lille Fiat 500 ble gjennomført med den minste bensinmotoren. Den måler kun 1,2 liter og yter 69 hestekrefter og 102 newtonmeter. Selv i en så liten og lett bil som 500 ble dette litt tynt, selv om rekkefireren for så vidt dekket de fleste praktiske behov.

Fra 178.000 kroner

Nå er det imidlertid dieselmodellen det skal dreie seg om. Den starter på like under 180.000 kroner. Også denne motoren har fire sylindere, men et beskjedent slagvolum på 1,3 liter. 75 hestekrefter og 145 newtonmeter er hva Fiat har valgt å ta ut av motoren i denne bilen. Det høres tilstrekkelig ut i en bil som kun veier 865 kilo.

Ikke veldig sterk

Og det er det også, men vi hadde kanskje ventet oss enda litt mer trykk. Skoda Fabia med 80 hester fremstår for eksempel betydelig sprekere, til tross for bare fem ekstra hester og nesten 300 kilo mervekt. 0-100-tiden viser imidlertid at 500en er raskere i virkeligheten. Den gjør den klassiske øvelsen på 12,5 sekunder, over halvsekundet bedre enn Skodaen.

Årsaken til at Fiaten kanskje ikke oppleves like sprek som vi hadde forventet ligger i det relativt beskjedne dreiemomentet. 145 newtonmeter fra 1,3, eller egentlig nærmere 1,2, er relativt lite. 116 newtonmeter per liter er en del mindre enn hva de fleste andre tar ut av sine motorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer