TEST: Goldfish 21 Sport -- Norsk gull.

”Goldfish 21 Sport er utviklet med ett formål; og gi deg den optimale båtopplevelse hva angår kjøreglede, komfort og visuell nytelse.”

Slik omtaler det lille båtverftet i Drøbak sin minste båt, 21 Sport. Like sjeldent som jeg lar produsentens ord innlede en testartikkel er jeg blitt så forelsket i en båt etter en prøvekjøring.

Kompromisser

Historien om Goldfish er også historien om Pål Sollie, tidligere racerbåtfører av internasjonal klasse. Som utvikler og designer vet han derfor trolig hva han gjør når han tegner skrogene til Goldfish-båtene.

Men samtidig som Goldfish har et sportslig image rendyrkes ikke racerkonseptet. Mitt inntrykk er at det er robusthet og brukervennlighet, og ikke antall knop som er ledestjernen for Sollie og kompani. Det Goldfish taper i fart og akselerasjon til for eksempel Hydrolift, tar den førstenevnte igjen på andre områder.

Personlighet

Et hav av detaljer og unike sjøegenskaper gjør at båtgleden vokser for hver nautiske mil som tilbakelegges. Gleden blir ikke mindre når Goldfish i tillegg er så pen at du er stolt av den når du legger til kai. Men kjærlighet kan gjøre blind, og går du 21-foteren fra Drøbak i sømmene er det detaljer som er mindre vellykket. I løpet av vårt korte og intense forhold til Goldfish, dresset opp med en 210-hester fra MerCruiser, klarte vi å kartlegge båtens personlighet. Både de positive og negative sidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer