TEST: Grand Vitara med diesel - sterkt fra Suzuki

Vi ble ganske overbevist av nye Grand Vitara da vi testet den med toliters 140 hesters bensinmotor i fjor høst. Nå er turen kommet til dieselutgaven. Vil den vise seg å være like attraktiv og konkurransedyktig?

Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusenten Suzuki seiler i medvind for tiden. Merket solgte i fjor for første gang over to millioner biler på verdensbasis, og i år regner de med å øke salget med 10 prosent. Det er særlig de nye modellene Swift og Grand Vitara som trekker salget. Disse tendensene gjør seg gjeldende i forsterket grad i Norge, hvor Suzuki har en uvanlig høy markedsandel takket være stor - og økende - etterspørsel etter biler med firehjulsdrift, aggressiv prising og dynamisk markedsføring. Dagens testbil er et ypperlig eksempel på Suzukis veltilpassede produktpolitikk; det dreier seg om en SUV i mellomklassen med sterk dieselmotor og mye utstyr til en pris på 380.000 kroner.

Følger med i timen

Dette er hovedsaklig en utfyllende test i forhold til den grundige testen av nye Grand Vitara som ble foretatt i september i fjor (Se lenke under kapitelet "konklusjon og konkurrenter"). Det er nå blitt mulig å sette produktet litt mer i markedsperspektiv og særlig å vurdere Suzukis diesel-løsning opp mot konkurrentenes. Det er også en viktig forskjell at denne gangen ble testen gjennomført nesten utelukkende på skikkelig vinterføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer