TEST: Gunstig sparemodell fra Mercedes

C-klasse kommer nå i en billigere og mer drivstoffgjerrig utgave. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Den til nå billigste utgaven av Mercedes-Benz C-klasse er C 200 CDI. Denne har en 2,1-liters dieselfirer med 136 hestekrefter og 270 newtonmeter. Prisen på denne er 407.000 kroner. Nå har det imidlertid kommet en forbruksoptimert utgave av denne, med tilnavnet Blueefficiency.

383.000 kroner

Denne har nøyaktig samme ytelser, men takket være en rekke grep er CO2-utslippet senket fra 149 til 133 gram og forbruket fra 0,56 til 0,51 liter per mil. Det gir lavere avgift, og dermed lavere pris for kundene. 383.000 kroner er dermed den nye startprisen for C-klasse. Slik reduserer Blueefficiency innstegsprisen med 24.000 kroner. Det er betydelig. Men har det gått utover bilens kvaliteter på noen måte?

Knep

Først skal vi ta en kjapp titt på hva man har gjort med denne bilen for å få den til å bruke mindre drivstoff. Det dreier seg om klassiske og ganske enkle knep, og ingen banebrytende og ny teknologi av betydning.

Lettere

For det første har man redusert bilens egenvekt fra 1485 til 1430 kilo. Dette har man gjort ved å lage ny og lettere frontrute, torpedoveggsisolasjon, samt nye aluminiumsfelger. I tillegg har man optimert aerodynamikken ved hjelp av en tettere front, et beskjedent senket chassis, tildekking av bilens underside og litt annerledes sidespeil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer