Test: Helt ny Nissan Note

Nye systemer som hjelper føreren i trivelige Nissans Note. Vi har kjørt den.

Nissan Note er en litt høyreist bil i småbilsegmentet. Det muliggjør praktiske løsninger og fin sittestilling.
Nissan Note er en litt høyreist bil i småbilsegmentet. Det muliggjør praktiske løsninger og fin sittestilling. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan har i den senere tiden opplevd stor suksess, noe de først og fremst takke Qashqai og Juke for. I tillegg har vi nordmenn trykket elbilen Leaf til vårt hjerte. Nå kommer ytterligere et bidrag i modellrekken deres, men det gjenstår å se om småbilen Note vil nyte like stor suksess som sine to søsken.

Prøvekjørt: Helt ny (nesten) Leaf

Nytt, men kjent

Nye Note skal ut og kjempe i klassen der biler som Ford Fiesta, VW Polo og Kia Rio regjerer i dag. Vi skal ikke strekke strikken så langt som å si at det kommer til å bli danske tilstander i Norge, men også her til lands vil det kjøpes mindre biler med tiden. Dermed vil kundenes krav til disse småbilene øke, og det gjelder for bilbransjen å levere det kundene vil ha.

Med nye Note gjør Nissan et forsøk på nettopp det, for småbilene må etter hvert få utstyr og funksjoner som tidligere bare var å finne i større og dyrere biler. Samtidig må de være praktiske og ha smarte løsninger, dersom de skal klare å erstatte de større bilene. Note gjør et godt forsøk i så måte.

Sikkerhetsskjold

Til denne har Nissan derfor klekket ut noe de kaller Safety Shield, eller et sikkerhetsskjold om du vil. Det høres kanskje nytt ut, men består av velkjent teknologi. Funksjoner som sorterer under dette sikkerhetsskjoldet er blant annet linjeskiftvarsler, blindsonevarsler, og et kamera som viser hva du har bak bilen når du rygger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer