TEST: Helt nye Mercedes-Benz E-klasse 2016

Aldri før har et terningkast 6 vært så sterkt.

KJENT STIL: Også bakfra er likheten til S-klasse slående.  Foto: Meredes-Benz
KJENT STIL: Også bakfra er likheten til S-klasse slående. Foto: Meredes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den tiende bilen i generasjonsrekken til E-klasse som nå lanseres, og nå kliner Mercedes-Benz til så det virkelig smeller. Det er heller ikke skremmeskudd de fyrer av, for bilen er en realitet, og vi har kjørt den.

For å starte med konklusjonen, det er per i dag ingen over og ingen ved siden i denne klassen. Både BMW og Audi må legge seg kraftig i selen med neste generasjon av respektive Audi A6 og BMW 5-serie. Og fra sidelinjen kommer Volvo S- og V90, som allerede er vist, men det er fortsatt for tidlig å spå hva den har å by på. Her er mer om nye E-klasse

To fra start

I første omgang er det sedanen av E-klasse som dukker opp, og da bare med to tilgjengelige motoralternativer – E200 bensin og E220 diesel.

Til høsten kommer også stasjonsvognen. Det samme gjør 4Matic, de firehjulsdrevne versjonene, samt flere motoralternativer.

En av disse er den ladbare hybriden E350e, som i stor grad benytter den samme drivlinjen vi har sett i C350e og GLC350e. En E350d og en E400 kommer også til høsten.

Full pakke

Nye E-klasse overbeviser rett og slett på alle områder. Den er spekket med sikkerhetsfunksjoner og er langt foran alle andre når det gjelder selvkjørende funksjoner. Den har også et særdeles eksklusivt interiør som oser klasse, velstand og velvære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer