TEST: Honda Accord 1.8:Utfordrer firmabiltoppene

Den nye Accorden er mer stilsikker, har bedre komfort og virker tyngre og mer ekslusiv enn sin forgjenger. Og dermed kan den utfordre sine tyske konkurrenter Audi og BMW med mer overbevisning enn tidligere.

Publisert

Honda har -- med mer eller mindre rette -- blitt betraktet som den litt mer ekslusive og sportslige av de japanske bilprodusentene. Men ofte har bilene blitt for anonyme, og særlig har design, komfort og materialvalg ført til at Honda-modellene ikke har blitt oppfattet som seriøse utfordrere til Audi og BMW.

For med hensyn til motor, teknikk og kjøreegenskaper, har Honda vært helt på høyde med sine argeste tyske konkurrenter, og ligget langt foran de andre japanske produsentene -- i all fall når man ser på hva slags løsninger Honda har valgt å sette i serieproduksjon.

Med sportslige aner

Den nye Accorden har akkurat blitt introdusert på det norske marked, og foreløpig er det bare 1,8-literen som er tilgjengelig. Og det er ikke hvilken som helst 1,8-liter. Motoren yter hele 136 hk, takket være Hondas VTEC-system (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control - et system for variabel åpning/lukking og løft/vinkel av ventilene).

Det er bare en 1,8-liter på det norske marked som har høyere effekt, nemlig motoren du finner i Alfa Romeo 156 1.8, som yter hele 144 hk. Det mest oppsiktsvekkende er likevel at Honda til stadighet lager biler med slik finmekanikk og elektronikk -- og likevel greier å holde serviceintervallene på et nivå få andre kan drømme om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer