TEST: Honda Accord 2.4 Executive

Accord er en romslig stasjonsvogn og i tillegg sportslig. Denne modellen har i også elektrisk åpning og lukking av bagasjerommet, automatgir, navigasjon, skinnseter og 190 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert

Alt dette er standardutstyr, og Honda Accord 2.4 er dermed en stasjonsvogn som tilbyr en god del ekstra i tillegg til de vanlige stasjonsvognegenskapene. Som eier av en 2,4-liter kan du også nyte synet av et grovt eksosrør på hver side bak.

De som ser etter Accord har bare to motorer å velge mellom. 2-literen har vi kjørt før, og det er den som vil stå for den desidert høyeste andelen biler. Den yter 155 hestekrefter og prisen ligger på drøye 300.000 kroner for en stasjonsvogn. På denne Accorden har den firesyindrete motoren vokst til 2,4 liter, og effekten er oppe i 190 hestekrefter. Prisen har også flakset opp til drøye 450.000 kroner.

Turtallsvillig

Vi har mer eller mindre blitt oppdratt til at Honda ikke lager motorer som trekker godt på lave turtall. Vi tenker da mest på ekstrembilene S2000 og Civic Type R, men også en helt vanlig CR-V har ikke det helt store bunndraget. Kliner du derimot til med høyt turtall, da begynner Hondaene å fungere. Denne Accorden er ikke så gal med sin 2,4-liters store motor, men til og med her merker vi godt at den trives best når stemplene har fått litt fart på seg. Maksimal effekt ligger så høyt som 6.800 omdreininger, og rødmerkingen på turtelleren starter ikke før på 7.000. Maksimalt dreiemoment på 223 newtonmeter finner du på 4.500 omdreininger, og vi holdt oss mye rundt der på vår testtur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer