TEST: Honda Civic Type R

Med denne spektakulære sprekingen ønsker Honda å bli referansen i "200-hestersklubben".

Publisert
Sist oppdatert

På sine nettsteder og i sitt brosjyremateriell snakker Honda mye om racing i forbindelse med presentasjonen av sin nye GTI-utfordrer, Civic Type R. Det er kanskje å overdrive litt - rask er ikke denne bilen - det er et stykke opp til virkelige råtasser som Subaru Impreza WRX STI eller Mitsubishi Lancer Evolution IX.

Men ikke misforstå - bilen er utvilsomt en ekte GTI og egnet til å fremkalle både horn i pannen og adrenalinrush hos de fleste - med unntak av de mest blaserte.

Med i klubben

Med Hondas nye friskus har "200-hestersklubben" fått nok et nytt medlem. Som for 30 år siden har VW Golf satt standarden i det sportslige kompaktsegmentet - både Golf, Audi A3, Skoda Octavia, VW Jetta samt Seat Léon tilbyr en versjon med den motoren som - i likhet med de fleste andre motorene i denne klassen - er utstyrt med turbo. Så ikke hos Honda. Tradisjonen tro (forrige Civic R og forgjengeren Integra Type R), er dette en selvpustende og turtallsglad motor - men det skal vi komme tilbake til.

Radikal stil

Vi har tidligere kommentert den spenstige - for å si det mildt - designen som er blitt nye Civic til del. Det dreier seg om et mer radikalt brudd med forgjengerens stil enn noe vi har sett tidligere. Versjonen med tre dører ser enda sprekere ut, og når det gjelder Type R blir den naturlig nok uendelig mye mer spektakulær enn forgjengeren fra 2002. Den allerede futuristiske stilen har her fått en del sportslige tilleggselementer som større spoilere i front og hekk, sideskjørt og spesifikk design på luftinntakene. Trekantdesignen på tåkelysene går igjen i enderørene bak. Meningene er delte om resultatet - noen synes den er "kjempetøff", andre synes den grenser til å være "blodharry" (hørt på gaten). Honda har i hvertfall våget å være resolutt annerledes, noe vi setter pris på. Variasjon trengs for å gjøre bilverdenen spennende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer