TEST: Honda HR-V - praktisk bil med 4WD?

HR-V betyr high ride vehicle. Og du sitter høyt og har god oversikt. Dette er bilen som gjør at du føler deg litt spesiell og Honda HR-V vil forsøke å tilfredsstille de fleste behov - kanskje for mange.

Publisert

Lekebilen Honda HR-V har vokst med 10 centimeter og blitt til en femdørs stasjonsvogn. Designen er fortsatt av den spreke sorten, og Honda håper nok at de ekstra dørene vil gjøre HR-V til en enda mer populær bil.

Hva slags bil er dette egentlig?

Vi har kjørt HR-V i en uke og forsøkt å finne noen klare bruksområder som HR-V er overlegen på. Det er ikke så lett, for Honda HR-V kan brukes til mye, men er egentlig ikke perfekt til noen ting. HR-V er en blanding mellom stasjonsvogn og terrengbil, og har adoptert positive og negative egenskaper fra begge typer biler.

Store fordeler

Honda HR-V har noen åpenbare sterke sider. Den er utstyrt med firehjulstrekk som mange vil finne nyttig. Når den i tillegg har god bakkeklaring gjør dette at HR-V er egnet til mange oppgaver en ordinær stasjonsvogn ikke er i stand til.

En annen morsom detalj er den variable girkassen. Det er uvant å kjøre med variabelt gir -- motoren ruser i vei når du gir gass og turtallet synker først når bilen er oppe i ønsket fart.

Utstyrsnivå

Vi disponerte en A-versjon av HR-V, det er utgaven med minst utstyr. Litt for lite etter vår smak, vi velger å kalle bilen ribbet. Du kan mot et pristillegg på 20.000 kroner kjøpe en B-versjon, da får du klimaanlegg, 16-tommer aluminiumsfelger og en spoiler på taket. For oss ville en A-versjon med klimaanlegg klart seg i lange baner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer