TEST: Honda Jazz enda bedre

Etter bare to år i det norske markedet får Honda Jazz både ansiktsløfting og mer utstyr. Dermed var det på tide å fornye vårt bekjentskap med den smarte mini-fleksibilen.

Publisert
Sist oppdatert

Faste DinSide-lesere vil vite av vi for ganske nøyaktig to år siden gjennomførte en stor småbiltest og kåret Honda Jazz til beste kjøp. To år er lenge i bilverdenen og siden den gang har flere nye konkurrenter dukket opp, deriblant Nissan Micra og Mitsubishi Colt.

Men Honda har åpenbart ingen planer om å la seg overkjøre av konkurrenter. Denne måneden har nemlig Jazz gjennomgått en ansiktsløfting. Ansiktsløftingen omfatter blant annet ny grill, nytt luftinntak, lakkerte dørhåndtak og nye støtfangerdetaljer. Samtidig har Jazz fått nye sidespeil med tidsmessige, integrerte blinklys.

Elektronisk klimaanlegg

Den utvendige ansiktsløftingen er ikke spesielt omfattende. Det som er mer interessant, er at bilen samtidig har fått mer utstyr og et tøffere interiør. Blant annet kan Jazz nå friste med et elektronisk klimaanlegg og en ny, rattbetjent radio. Klimaanlegg og radio er pent integrert i dashbordkonsollen, som nå fremstår som langt mer moderne. Samtidig har setetrekk og ratt gjennomgått en modernisering.

Få valgmuligheter

Til tross for at Honda Jazz har fått svært god kritikk og åpenbart er en god bil, har ikke Jazz solgt spesielt godt her i landet. Ved utgangen av oktober var det kun solgt 344 stykker, noe som er overraskende svakt sammenlignet med bestselgerne Toyota Yaris (2.442) og Volkswagen Polo (1.549).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.