TEST: Hyundai Atos Prime - nesten minst og nesten billigst

Mitt machoimage har slått kjempesprekker. Etter en lengre tur i Hyundai Atos Prime føler jeg meg som en gammel tante som burde hatt en liten hvit puddel i baksetet.

Publisert

Den "lille, men store" Hyundai Atos heter det i reklamen. Om den virkelig er så veldig stor kan vel diskuteres frem og tilbake i det uendelige. Vi er i hvert fall av den oppfatning at Hyundai Atos er en meget anvendelig bil til mye, men at den også har sine helt klare begrensninger.

Sjarmtroll

Den andre Atos-modellen som kom i april 1998 traff mange midt i hjertet med sin beskjedne og lille fremtoning. Årets modell, Prime, skal gjøre at enda flere faller for den lille bilen.

På den nye modellen er taket senket med 3,5 centimeter. Dette gjør at den ser litt mer strømlinjeformet ut enn forgjengeren. Prime har også fått påklistret en del krom både foran og bak. Vi er ikke helt sikre på om det passer så godt på denne bilen, men det er der, og frisker litt opp.

Mye bil for lite penger

Hyundai Atos Prime er en av Norges billigste biler,prisene starter på 103.950 for den billigste GL-utgaven med ikke alt for mye utstyr. Det eneste som finnes i tillegg til det som må være der, er kollisjonspute på førerplass.

Vi mener at den mer påkostete GLS-utgaven er et bedre valg. Den koster 18.000 kroner ekstra, men for det får du sentrallås, servostyring, oppvarmede forseter, elektrisk vindusheiser og delt bakseterygg. Vi hadde i tillegg klimaanlegg i vår testbil, det koster 6.500 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer