TEST: Hyundai i40 - en vinner

Vi har ikke noe problem med å anbefale i40, som atpå til debuterer i klassen store familiebiler.

Hyundai i40-interiøret er moderne, oversiktlig og gir et godt kvalitetsinntrykk. Bare litt småplukk å utsette på betjeningssiden. Foto: Knut Moberg
Hyundai i40-interiøret er moderne, oversiktlig og gir et godt kvalitetsinntrykk. Bare litt småplukk å utsette på betjeningssiden. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de tunge tendensene i bilindustrien i verden i dag er koreanernes fremskritt på alle plan: Kvalitetsmessig, produkttilpasningsmessig, omdømmemessig og salgsmessig. De ti siste årene har utviklingen gått så fort at mange konkurrerende aktører er blitt tatt på sengen til en viss grad, og i hvertfall det brede, bilkjøpende publikum har fortsatt i sitt store flertall til gode å få øynene opp for hva som har skjedd.

Ja, nå sier vi "har skjedd", mens vi ofte de siste årene har skrevet "er i ferd med å skje".

Har svingt seg opp på øverste avsats

Det gjalt for eksempel forrige generasjoner folke-SUVer fra Hyundai og Kia - henholdsvis Tucson og Sportage, som var mye bedre produkter enn de koreanerne hadde hatt å tilby tidligere. Men så "hadde det skjedd", da dagens generasjon folke-SUVer kom på markedet og både Hyundai og Kia - med henholdsvis ix35 og nye Sportage - viste at de lå helt oppe i klasseledelsen - også sikkerhetsmessig.

Les for eksempel: Korea på sikkerhetstoppen

Men det manglet...

Fra biler som, i sine kategorier, kunne verdsettes med terningkast tre eller fire har de altså nådd femmere - og tildels sterke sådanne, med biler som takket være lokal satsing med design- og utvikling, men også produksjon i Europa, er perfekt tilpasset våre europeiske forhold. Det gjensto imidlertid for merket å introdusere et troverdig tilbud i den svært viktige mellomklassen, der modeller som VW Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis og Volvo V70 kiver om publikums gunst, med nylig ankomne Peugeot 508 som sterk outsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer