TEST: Hyundai ix35

Kompakte folke-SUVer er populære her i landet og i kategorien gjør ix35 en god figur.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Koreanske Hyundai seiler i medvind for tiden og har kommet en lang vei siden oppstarten her i landet tidlig på 90-tallet. De entret SUV-markedet i folke-SUV-kategorien eller "RAV4-klassen" i 2004 med Tucson og oppnådde raskt uventet suksess, i likhet med søstermodellen fra Kia, Sportage.

Den nye Tucson heter ix35

Vi skriver 2010, det har foregått et generasjonsskifte, og det er litt av en forandring som har kommet nye Tucson til del. For øvrig heter den ikke lenger Tucson her i Europa, men har fått det velklingende navnet ix35. (Den forblir Tucson i for eksempel USA). Nylig kom det for øvrig også en ny generasjon Kia Sportage, som vi om kort tid også kommer til å publisere testen av. Felles for de to modellene er ikke bare at de deler plattform og er produsert av samme konsern, men også at de produseres i samme fabrikk i Zilina i Slovakia, der også Kia cee'd produseres. Bilen er i det hele tatt svært europeisk da den for en stor del er utviklet i Tyskland - ved forskningssenteret i Rüsselsheim.

Stort sprang

Litt av en forandring, ja. Forgjengeren var for så vidt et trivelig bekjentskap, i det minste etter at den fikk en OK dieselmotor (vår test av den finner du her), men den var unektelig noe traust og enkel og uten den store sjarmen eller kvalitetsfølelsen. Men ellers effektiv, og ganske prisgunstig. Her i landet solgte den bra helt til kombinasjonen diesel/automat forsvant. Nykommeren er et stort sprang forover når det gjelder design, kvalitetsfølelse og motorisering. Den er blitt noe større og romsligere og den kjører bedre. Og det er igjen blitt mulig å få den med kombinasjonen dieselmotor og automat - det er toppversjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer