TEST: Hyundai Sonata: Ett langt steg opp

Sonata ble lansert i ny versjon her i Norge i mars i år. Vi har testet tidligere versjoner av bilen, og ønsket nå å finne ut om bilen endelig har fått storbilfølelse -- ikke bare størrelse.NB! Da testen ble lagt ut kl. 07.00 i morges (19. april 1999), kom vi i skade for å bruke data på utgående modell av Hyundai Sonata. Vi beklager! Feilen ble rettet mellom 15.30 og 16.00 samme dag.

Publisert

For joda -- Hyundai Sonata har hele tiden vært en rimelig stor bil, men den har manglet storbilfølelsen. Og den nye modellen av Sonata har overhodet ikke blitt større, hverken de inn- eller utvendig er målene endret nevneverdig, i store trekk har bilen blitt noen centimeter bredere enn før.

Derimot har designet fått seg en så kraftig omgang at tidligere utgaver av Sonata overhodet ikke er til å kjenne igjen. Om designet er vellykket er en helt annen sak. Noen synes det er lekkert, andre synes bilen minner om en lavpannet frosk. Det er i alle fall ingen tvil om at det er få som ikke snur seg etter bilen eller stopper opp for å titte på den.

Nyhetens interesse er en ting, et annen forhold er at Hyundai unektelig har designet Sonata på en slik måte at den blir lagt merke til -- og etter vår oppfatning er det en god ting. Likegyldige biler ruller det nok av langs våre veier.

Færre modeller

I utgangspunktet velger importøren av Hyundai å legge vekt på toliteren med 136 hk, i to forskjellige utstyrsvarianer GL og GLS, med eller uten automatgear. I tillegg kan en 2,5-liters V6 leveres på bestilling, denne motoren yter 160 hk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer