TEST: Hyundai Tucson 2.0 CRDi

Tucson er på plass som Hyundais variant av byjeep, og med mulighet for automatgir og dieselmotor vil den nok være midt i blinken for mange.

Publisert
Sist oppdatert

Til nå har Land Rover Freelander vært alene om denne kombinasjonen, en kombinasjon som er svært fornuftig i denne bilklassen. Den viktigste grunnen til at kombinasjonen er fornuftig er selvfølgelig komforten.

Vi vil imidlertid også hevde at det gjør bilene, som litt nedsettende blir kalt for byjeeper, bedre i terrenget. Det er nemlig lettere å utnytte bakkeklaringen og firehjulsdriften hvis du kan smygkjøre i terrenget. Gjør du det med vanlig girkasse lukter det fort av en for varm kløtsj. Kombinasjonen dreiemomentsterk diesel og automatgir er det beste alternativet for vanskelige forhold i biler som mangler lavgir.

Tuusånn

Tucson, ”tuusånn” skal være riktig uttale, deler motor og girkasse med storebror Santa Fe. Santa Fe er europas syvende mest solgte SUV uansett klasse, og det er ikke tvil om at Hyundai er et merke å regne med i denne klassen. Til tross for at Santa Fe er større og tyngre koster den under 30.000 kroner mer enn sin lillebror.

En stor fordel med Tucson er at dieselutgaven er tilgjengelig med elektronisk antisladd (3.000 kr), og i nærmeste fremtid vil også bensinutgavene få dette tilgjengelig. Det er et fornuftig alternativ i denne bilklassen som sliter litt med høyt tyngdepunkt, og selv om det ikke var en del av utstyret på testbilen har vi ikke noe problem med å anbefale dette sikkerhetsutstyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer