TEST: Jaguar F-Type

Den fikk oss til å sikle da vi så den på bilutstillingen i Paris. Nå har vi kjørt den - og vi sikler fortsatt!

KLASSISK: Sett rett fra siden fremstår den enkle linjerenheten til Jaguar F-Type i all sin prakt. Selv med den triste fargen importøren har valgt på testbilen... Foto: Knut Moberg
KLASSISK: Sett rett fra siden fremstår den enkle linjerenheten til Jaguar F-Type i all sin prakt. Selv med den triste fargen importøren har valgt på testbilen... Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar har brukt ganske lang tid fra den ene bokstaven i alfabetet til den neste. Nærmere bestemt 50 år har det tatt dem å komme seg fra E til F.

Her på DinSide annonserte vi for nesten 13 år siden at det endelig var klart at arvtakeren etter den ekte og ærlige sportsbilen E-Type fra tidlig sekstitall skulle komme i produksjon.

Først i år kom F-Type på markedet, og omsider har vi fått kjørt den. Var det verdt ventetiden?

Selvfølgelig.

Det var på tide!

Som endel lesere vil ha forstått har ikke Jaguar, den britiske produsenten av eksklusive sportbiler og luksusbiler, hatt noen kompakt sportsvogn på programmet på svært lenge. Det var altså på tide å bøte på det, ettersom denne biltypen utgjør kjernen i merkets historikk.

Gjennom Jaguars stolte historie har nemlig biler som SS 90 og SS 100 før krigen, XK 120, XK 140 / 150 og den udødelige klassikeren Jaguar E-type etter den, sørget for at merket vil forbli et av de virkelig markante i bilens historie.

Tidenes kraftigste og raskeste Jaguar

Flammen er tent igjen

Nå er de altså tilbake med intet ringere enn denne F-type, en bil som så å si umiddelbart etter lansering er blitt opphøyet til en fremtidig design-klassiker - og det uten å fremstå som noen nostalgisk retro-mimrer. Bilen er resolutt moderne i sitt formspråk, samtidig som en rekke elementer gjør den identifiserbar som en Jaguar. Det er bare å ta av seg hatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer