TEST: Jaguar XKR: Et hissig rovdyr

I fjor gledet vi oss over Jaguars nye og moderne sportskupé XK. Nå er turen kommet til den villere utgaven XKR med kompressor og 420 hester. Tut og kjør!

Publisert
Sist oppdatert

Det er snaut ett år siden vi testet den lovende og fornyende Jaguar XK 4,2. Vi titulerte dengang artikkelen litt flåsete "Ikke for menn med hatt" - og fikk svar på tiltale fra en leser med vedlagt foto av en ungdommelig - om enn ikke helt ung - herremann med en elegant og dyrt utseende hatt, som forsåvidt godt kunne defineres inn i kundegruppen.

Grand Tourer

Det dreier seg nemlig om sportslighet og eleganse kombinert - og for Porsche-entusiaster konkluderte vi med at denne bilen havner på siden av deres kjerneverdier. Vi kan like godt si det med det samme: Det gjelder også for XK med V8 kompressor - altså vår testbil XKR. Dette er nemlig en ekte Grand Tourer av det 21. århundre - en oppdatert versjon av legendariske luksuskupéer fra forrige århundre.

For de som vil vite mer om bilens bakgrunn samt plass- og komfortforhold om bord, henviser vi til den fullstendige testen av Jaguar XK V8 4,2 – se lenke etter konklusjonskapitelet. Dette er en oppfølgingstest og går hovedsaklig på det XKR blir tilført med de økte ytelsene.

Moderne klassiker

For de som har hastverk minner vi om at vi omtalte bilen for første gang for to og et halvt år siden, den gang som konseptbil kalt Advanced Lightweight Coupe. Som produksjonsbil entret den markedet i fjor og dukket opp som både kupé og kabriolet. Designen er umiskjennelig Jaguar men samtidig fri for krampaktige retro-tendenser – i motsetning til forgjengeren kan denne umulig fremstå som gammeldags i formgivningen i dag. Dette er etter vår mening en ekte moderne klassiker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer