TEST: Jeep Grand Cherokee Overland

Siste generasjon Grand Cherokee overbeviser fortsatt i sitt tredje år. Standardutrustningen er særdeles omfattende.

Publisert
Sist oppdatert

Jeep Grand Cherokee kom i sin nåværende utførelse i 2005, dengang produsenten var en del av DaimlerChrysler-konsernet og dermed samarbeidspartner med Mercedes-Benz. Vi testet bilen den gangen, for øvrig med den samme motoren som sitter i dagens testbil. Dette er derfor på en måte en oppdatering i forbindelse med at omgivelser og konkurransesituasjon har endret seg en god del siden da.

Luksus-Jeep

At bilen var - og er - en ekte Jeep hersker det ingen tvil om, samtidig som den har fått nyte godt av en sprek og kraftig dieselmotorisering som er utviklet nettopp av Mercedes. I Overland-utførelsen som nå er den eneste som står på Chrysler-Jeeps norske prisliste har bilen også en grad av raffinement og et utstyrsnivå som gir den preg av luksus-SUV, noe som reflekteres i prisen.

Variert modell-utvalg

Siden siste generasjon Grand Cherokee ble lansert har nemlig merket Jeep for øvrig fått en adskillig mer folkelig vri med de nye modellene Compass og Patriot som, med hver sine atributter, konkurrerer i den populære kompakt-SUV-klassen. Dette har gitt Jeep en mye større grad av suksess i Norge med personbilsalg på flere hundre snarere enn noen titalls i året. Samtidig flankeres Grand Cherokee av den litt større og noe røffere modellen Commander, som særlig selges som varebil. Ved siden av de fire nevnte modellene finnes den seneste utgaven av "ur-Jeepen", Wrangler unlimited - nå både med to og fire dører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer