TEST: Kia Carens

MONACO (DinSide Motor): Kia lanserer ny familiefrakter og de skuffer ikke denne gangen heller.

Det er ikke lett å gi en familiefrakter et dynamisk utseende, men vi synes Peter Schreyers team har gjort en rimelig god jobb med nye Kia Carens. Den ser i hvertfall etter vår mening uendelig mye bedre ut enn forgjengeren. På kvalitetsfølelse og kjøreegenskaper har også Kia gjort store sprang fremover. Foto: Knut Moberg
Det er ikke lett å gi en familiefrakter et dynamisk utseende, men vi synes Peter Schreyers team har gjort en rimelig god jobb med nye Kia Carens. Den ser i hvertfall etter vår mening uendelig mye bedre ut enn forgjengeren. På kvalitetsfølelse og kjøreegenskaper har også Kia gjort store sprang fremover. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Kia Carens kommer til Norge før sommerferien, og vi har prøvekjørt den på varierte veier under vårlige forhold. Vi kan ikke si vi ble overrasket, for vi har vent oss til at Kia leverer varene når de kommer med noe nytt. Og våre høye forventninger ble innfridd.

Glem forgjengeren

Dette er en bil som skal kapre en helt ny kundegruppe, med helt nye argumenter. For hvem har vel beholdt forrige Kia Carens i minnet - bortsett fra de som fortsatt eier en? Under pressekonferansen ble vår kritikk av modellnavnet avfeid på en lett arrogant måte, men vi står på vårt:

Bilen burde fått et nytt navn som ville stått i stil til den totale fornyelsen. For det er det det dreier seg om.

Les mer om dette her: Kia Sportage - SÅ mye bedre!

Tukter europeerne

Kia tilhører det mektige Hyundai-konsernet. Den koreanske industrigiganten er nå blitt verdens femte største bilprodusent, foran Ford, og produktutviklingen for begge merkene, Hyundai og Kia, har vært rivende de siste årene. Kia fremstår som et ganske uavhengig bilmerke på markedsførings- og distribusjonssiden, og har slått seg opp til å bli en seriøs og attraktiv aktør i det europeiske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer