TEST: Kia Sportage 2.0 4-WD: Rommelig og rimelig 4-hjulstrekker

Kia befinner seg i utfordrerposisjon i SUV-klassen. Etablerte merker som Honda, Suzuki og Subaru stiller til kamp med tilsvarende modeller, og Kias fordel er i første rekke en prislapp som er lavere enn konkurrentenes.

Publisert

Kia Sportage er klar til ta deg rett ut i naturen. Firehjulstrekk og høy bakkeklaring sørger for god fremkommelighet i ulendt terreng. Delt baksete og rommelig bagasjerom sørger for at du får med deg omtrent det du måtte ønske. 2 kollisjonsputer og stålbjelker i dørene sørger for din sikkerhet ved en eventuell ulykke.

Kia har prioritert fremkommelighet på Sportage. Bakakselen er utstyrt med differensialbrems og det automatiske frihjulsnavet gir deg mulighet til å veksle mellom bak- eller firehjulstrekk i hastigheter inntil 60 km/t.

Praktisk i byen -- ikke på landevei

Kia Sportage har med sin beskjedne lengde utpregede fordeler i byen. Lukeparkering og manøvrering i trange bygater går utmerket. Den høye sitteposisjonen gjør at du til en hver tid har god oversikt over trafikkbildet. Det er først på landeveien i marsjfart at bilen avslører sine særegenheter. Den har en tendens til å varsle passasjerene om alle dumper den kjører over, i tillegg har den kjøreegenskaper som kan gi den selv mest garvede sjåfør mye å stri med.

Men prislappen er lav -- den best utstyrte varianten koster knappe 250.000 kroner, og det er langt mindre enn mange av utfordrerne. Men greier den kampen ved bare å forsvare seg på pris?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer