TEST: Komfort-SUV med diesel og automat

Vi har testet Opel Antara og konstaterer store fremskritt siden Opel Frontera. Men holder det i forhold til en særdeles offensiv konkurranse?

Publisert
Sist oppdatert

Siden første generasjon Toyota RAV4 dukket opp i 1994 har markedet for kompakte og mellomstore SUVer utviklet seg i et rivende og akselererende tempo. Segmentet har, med unntak av Land Rover Freelander, vært totalt dominert av asiatiske aktører. Det er derfor spennende å ta en nærmere titt på Opels tilskudd til folke-SUVenes verden.

Fraværende europeere

Mellomstore SUVer som kan få stor utbredelse har vist seg viktige for å bygge image for en del asiatiske bilmerker. X-trail for Nissan, Tucson og Santa Fe for Hyundai og Sportage og ikke minst Sorento for Kia er eksempler på det. De store europeiske bilprodusentene har ikke fulgt med på bølgen, og årsaken er etter vår mening at disse ikke har den samme tilgangen til det enorme nordamerikanske markedet som asiatene har, hvilket har hindret produksjon i stor skala i markedetsutviklingens tidlige fase.

Asiatisk likevel

Men nå er det europeiske markedet for slike biler mer enn modent nok, og europeerne har søkt etter løsnnger for å "være med på leken". Løsningen så langt har vist seg å være samarbeid med asiatiske partnere. Slik kan Peugeot og Citroën nå presentere SUVer produsert av Mitsubishi, Renault forbereder visstnok en Samsung-produsert SUV som bygger på Koleos-konseptet, og her har vi altså vår testbil Opel Antara, utviklet og produsert i samarbeid med koreanske ex-Daewoo som idag selger sine biler under merket Chevrolet hos oss. Antara er forøvrig Chevrolet Captivas søstermodell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer