TEST: Komfortabel og fornuftig småbil

Kia Rio er en moden og fornuftig småbil. Det gjør den til et av de beste kjøpene i klassen.

Rio oppleves komfortabel og voksen på veien, ikke så rart siden den er blant de største småbilene Foto: Cato Steinsvåg
Rio oppleves komfortabel og voksen på veien, ikke så rart siden den er blant de største småbilene Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi likte Rio da vi fikk prøvekjøre den på lanseringen i sommer. Nå har vi kjørt den under hjemlige forhold, og inntrykket består. Denne gangen har vi konsentrert oss om den minste dieselutgaven, som har en 1,1-liters motor på 75 hester og 170 newtonmeter.

Denne starter på 168.000 kroner, og er dermed en ganske rimelig småbil. Tre andre motorer finnes også, som du kan lese mer om i lanseringssaken. Prismessig ligger den minste dieselmotoren 10.000 kroner over den minste bensinmotoren med 85 hester.

Stor småbil

Rio hører med i småbilklassen, men den er helt klart blant de større i klassen. I lengden måler den 405 centimeter og akselavstanden er 257 centimeter. Dette merkes på veien for Rio oppleves mer voksen enn mange av de litt mindre konkurrentene. Dette gir seg utslag i god komfort, og ikke det enkle og litt spinkle inntrykket som mange småbiler tradisjonelt har gitt.

Komfortabel

Faktisk er komforten blant denne bilens sterkeste sider. Akselavstanden er én ting, men også selve fjæringsoppsettet er ganske harmonisk og relativt mykt. I tillegg er støynivået (riktignok på piggfri vinterdekk) behagelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer