TEST: Kong Vinter er her

Som du ser av bildene var ikke været på vår fjelltur det beste, men med skikkelig bil går det helt fint.

TEST: Kong Vinter er her
Publisert
Sist oppdatert

Med skikkelig bil mener vi noe med tilstrekkelig motorisering, lavt tyngdepunkt, god vektfordeling, kjapp girkasse, presis styring, gjerne firehjulsdrift, sportsseter og kraftig stereo. Vi tenker overhodet ikke på SUVer. De mener vi er håpløse i denne sammenhengen. Det må være noe lavt og kjørbart, for eksempel dagens testbil - Nissan GTR.

Den har alt dette: 480 hestekrefter, 588 newtonmeter, lav kupé, tilbaketrukket motorplassering, girkasse bak, sportslig og tung styring, firehjulsdrift, bøtteseter og Bose-stereo.

Vi fant den dagen i høst med dårligst mulig vær og la opp en rute fra Bergen til Oslo. Superbilen fra Nissan fikk derfor prøvd seg på alle typer underlag, fra tørr asfalt til is med omtrent null friksjon. Å finne vinterdekk i 20-tommer er ikke helt lett, men vår testbil var ustyrt med Pirelli Scorpion Ice and Snow i dimensjonen 255/40-20 foran og 285/35-20 bak.

Raskere enn Porsche

Motoren i GT-R buldere ikke. Den maler med en jevn dur. Forholdsvis lavmælt på tomgang, men med belastning og økende turtall tiltar brølet betydelig. Og selv om lyden er heftig, er ikke det på langt nær det mest oppsiktsvekkende med GT-R. Det er akselerasjonen! 100 kilometer i timen leveres i rekordtempo, og det er lett å få til. I tillegg har de gått ut med en rundetid på Nürburgring på 7:29. Noe som er raskere enn både Porsche 911 GT 2 og 911 Turbo som er klokket inn på henholdsvis 7:34 og 7:38 (Kilde: Wikipedia, lenk i bunnen av artikkelen). Dette har irritert Porsche grundig, men Nissan står på sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer