TEST: Kraftig forbedret Skoda Octavia

Den oppgraderte utgaven av Skoda Octavia imponerer, ikke minst med ny bensinturbo og firehjulsdrift om bord.

TEST: Kraftig forbedret Skoda Octavia
Publisert
Sist oppdatert

Octavia i andre generasjon har rukket å bli fire og et halvt år gammel og det var derfor på tide med en større oppgradering. Den kom på slutten av fjoråret og vi prøvekjørte da en rekke varianter i Tsjekkia. For ikke lenge siden fikk vi også mulighet til å prøve Skodas firehjulsdriftsystem grundig på isbane, både i Octavia og storebror Superb. Nå har tiden kommet for en test på hjemmebane her på norske veier. Og sannelig var vi heldige med kjøreforholdene. For med Østlandet preget av store snømengder var det lett å sette testbilen på skikkelige prøver.

Vinterbil

Vi kjørte nemlig Octavia med firehjulsdrift og en 1,8-liters turbomotor med 160 hestekrefter og 250 newtonmeter. Den nøyaktige modellbetegnelsen lyder Octavia 1.8 TSI 4x4 Elegance. Startprisen for denne bilen i stasjonsvognutgave er 354.000 kroner.

Designoppdateringer

Det første man legger merke til er den utvendige oppdatering sammenlignet med fjorårsmodellen. Lyktene både foran og bak, fronten og panseret er annerledes. Totalt gjør dette at Octavia fremstår klart ferskere enn den litt trauste utgaven den erstattet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer