TEST: Kul Volvo i økonomiutgave

Det er ikke riktig den billigste C30-versjonen, men den har det laveste forbruket og greier de strengeste CO2-kravene. Kan den være kul da?

Publisert
Sist oppdatert

C30 er Volvoen som våger å ikke være familiebil - som våger å være kul. Det er ennå tidlig å si hvordan den vil gjøre det salgsmessig selv om 225 registrerte eksemplarer i Norge på tre måneder virker lovende, men vi synes den tilfører merket Volvo en liten piff som det har godt av.

Kul og ansvarlig

Det er altså begynt å dukke opp en og annen C30 ute på veiene våre, og vi synes den gjør en god figur i trafikken - kul som en 480 fra 80-tallet, men nå ser den solid og velbygd ut i tillegg. Det var på tide at Volvo minnet oss på at produsenten inkluderer bilentusiaster - og viser det. Det forhindrer ikke at verdier som er viktige for merket - basert på samfunns-ansvar - fortsatt profileres. C30 går ikke på akkord med sikkerheten. Den vifter dessuten med et lite miljøflagg ved å introdusere en flexifuelutgave (1,8-liter, 125 hk) som kan gå både på bensin og på E85 bioetanol.

Morsom og komfortabel

Dette er oppfølgeren til testen av Volvo C30 som vi publiserte tidlig i mars. Sist testet vi 2,0d/136 hk - nå er turen kommet til 1,6d/109 hk - som med sin lavere innstegspris gjør at fler kan ta del i moroa, uten å gå glipp av det vesentligste. Bilen bekreftet nemlig våre inntrykk fra den første testen - som for en stor del foregikk på vinterføre i slutten av februar - det vil si at den er både velkjørende og underholdende. Den er også overraskende komfortabel tatt i betraktning sitt relativt sportslige oppsett - delvis takket være ypperlige seter. Den er også mer romslig enn man skulle tro. Bakseteplassen er grei, men å komme inn der er verre. Bagasjerom er det uansett lite av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer