TEST: Land Rover Discovery 3 V8 vare

Nye Discovery 3 har sprekere motor enn storebror Range Rover, og det er kun høflighet som gjør at den er tidelen bak fra 0-100 km/t.

Publisert
Sist oppdatert

Nå bytter imidlertid storebror snart ut BMW-motoren til fordel for en litt sprekere variant av samme Jaguar-motor som er i vår testbil, og ting blir som de skal være etter hvert. Det tar litt tid bak rattet i Discovery 3 før det går opp for en hvilke ressurser som befinner seg under panseret; størrelsen og formen sladrer ikke om effekt.

Effektkongen

Med unntak av mer spesielle USA-pickuper og sære tilfeller som AMG-versjoner av Mercedes-Benz G-klasse, er Discovery det sprekeste du kan kjøpe i SUV-klassen på grønne skilter. Ingen av de dyre SUVene er store nok til å registreres som varebil; kun biler som Mitsubishi Pajero og Toyota Land Cruiser har plass nok. De kommer med mindre V6-motorer, der bare Toyotaen er i nærheten så sprek som Discovery 3. Den står imidlertid ikke lenger i de offisielle prislistene.

En blant mange

I klassen for de mer eksklusive SUVene er det mange som stiller med store V8-motorer, det amerikanske markedet sørger for det. Selv Volvo er tvunget til å lirke inn en V8er i sin XC90 for å holde følge. De fleste ligger i overkant av 300 hestekrefter med sine motorer, og i Norge ligger prisen på disse bilene rundt 1.200.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer