Test: Land Rover Discovery Sport

Dette er SUV-en for deg som vil skille deg fra resten av røkla.

VILL, VAKKER OG GRÅ: Det var ikke den krøttersti firehjulstrekkeren ikke tok seg elegant fram på. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
VILL, VAKKER OG GRÅ: Det var ikke den krøttersti firehjulstrekkeren ikke tok seg elegant fram på. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjeldent du hører beskrivelsene barsk, slitesterk, premium og elegant blir brukt om en og samme bil, men det er faktisk tilfelle med Land Rovers nye Discovery Sport. Den må ikke forveksles med storebror Discovery, for dette er etterfølgeren til Freelander.

Men ettersom de tidlige utgavene av modellen er kjent som biler du virkelig bør styre unna, har Land Rover like godt gitt den nye generasjonen nytt navn.

Fastere i fisken

Det har også sammenheng med at Land Rover nå skal rendyrke tre modellserier. Defender, som vi tidligere har vist det nye konseptet av, Discovery og Range Rover.

For virkelig å ta innersvingen på konkurrenter som Audi Q5, BMW X3 og Volvo XC60, har Land Rover gjort en grundig jobb med utviklingen av nykommeren.

Mye av bilen består av aluminium for å spare vekt. Chassiset er også stivet solid av. Plattformen deler den med Range Rover Evoque, men akselavstanden er økt til 274 cm. Det gjør at Discovery Sport er blitt ordentlig komfortabel og mye fastere i fisken enn forgjengeren.

Les mer: Lexus i duell mot BMW X3!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer