TEST: Land Rover Discovery Td5

Syv seter og seriøse evner i terrenget skaper kanskje den perfekte flerbruksbil. Stil og aura av eventyr øker bruksmulighetene ytterligere for Discovery som har fått en ansiktsløftning.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Land Rover Discovery Td5
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ansiktsløftningen har gjort fronten svært lik nye Range Rover, og de runde lyktprofilene og de grove ribbene i grillen vil nok bli et Land Rover-kjennetegn i tiden fremover.

Mye Range Rover

Nostalgi preger designen på nye Range Rover, den ligner veldig på den klassiske første Range Roveren. Ser vi bort i fra utseendet er det imidlertid lite i nye Range Rover som ligner på forgjengeren. Den arven har derimot Discovery tatt opp, blant annet er systemet for firehjulstrekk en arv fra klassikeren. Også Defender bruker den velprøvde mekanikken i dag.

Aura

Klassisk britisk eleganse og et snev av eventyr er attributter ved Discovery som konkurrentene ikke kan, eller klarer å etterligne. Engelsk sladrepresse er full av såkalte ”it-girls”. De blir invitert i alle selskaper, men ingen vet helt hvorfor – de har bare et eller annet ved seg. Slik er det også med produktene fra Sollihull i England, de har noe ved seg som skiller dem fra mengden.

Eneste alternativ

Vi har kjørt dieselutgaven som dessverre er eneste fornuftig alternativ i Norge. Grunnen til det er en prisforskjell på nesten 200.000 kroner opp til utgaven med V8-bensinmotor. Vi må derfor leve med en utgave som er på grensen til for effektsvak og som bråker en del.

Her kan du lese videre om gode kjøreegenskaper og stor svingradius.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer