Test: Lexus CT 200h

Markedets eneste premium kompakthybrid er fornyet. Vi har sjekket.

En oppfrisket CT 200h, uten de aller største endringene.  Foto: Fred Magne Skillebæk
En oppfrisket CT 200h, uten de aller største endringene. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lexus lanserte kompaktbilen CT200h for omtrent to år siden. Bilen klatret da rett inn i det mange kjenner som Golf-klassen, men skulle være et bidrag med mer premiumfølelse, og ikke minst, den ble klassens eneste bil med hybrid. Drivlinjen er derimot kjent, og stammer fra Toyota Prius.

Fornyet

Nå har Lexus fornyet bilen, men noen store endringer i de viktigste elementene er det ikke snakk om. Drivlinjen er den samme, og man skal være kjenner for å se forskjell. Det betyr at bilen fortsatt er et slags får i ulveklær, og har ikke i nærheten av de sporty egenskapene den delvis forsøker å uttrykke. Det er heller ikke meningen. Bilen er ment å være et mer miljøvennlig bidrag i kompaktklassen, uten at den trenger å være kjedelig av den grunn.

Vår første test av CT 200h

Hard konkurranse

Ettersom den klasser inn som en premiumbil, så er det lett å tro at det ikke finnes mange konkurrenter. Det var det heller ikke den gang CT200 h ble lansert, men i ettertid har det dukket opp flere. BMW 1-serie og Audi A3 var de eneste den gang, men i ettertid har både Mercedes-Benz A-klasse og Volvo V40 dukket opp. I tillegg har Audi lansert en ny generasjon A3, og VW har sluppet syvende generasjon Golf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer