TEST: Lexus' diesel-luksus

Lexus' splitternye kompakte IS-modell ble lansert for snart et år siden. I vår testet vi IS 250 og ble langt på vei forført. Nå er turen kommet til Lexus' debut innen dieselteknologi.

Publisert
Sist oppdatert

Vi er blitt vant til å la oss imponere av Lexus. Toyotas luksus-divisjon har opparbeidet seg et beundringsverdig kvalitetsrykte og får det stadig bedre til når det gjelder motorer og komfort. Vi ble senest kraftig imponert over luksus-hybriden GS 450h som vi kjørte i mai. Vi var dermed naturlig nok forventningsfulle da vi la ut på test med den første diesel-Lexusen: IS 220d.

Med BMW og Mercedes i siktet

Vi ga et innblikk i bakgrunnen og forhistorien til Lexus IS i forrige test (se lenke i konklusjonskapitelet), og nøyer oss her med å bekrefte, et halvt år etterpå, at nykommeren har bidratt til å befeste Lexus' ganske nyervervede plass blant premium-merkene også her i Europa. Toyota-konsernets strateger vurderte at det var nødvendig for troverdigheten i forhold til merker som Mercedes og BMW å satse på bakhjulsdrift. Som vi vet har Audi, og helt nylig Alfa-Romeo, greid brasene selv med forhjulsdrift/eventuelt firehjulsdrift, men som japansk bilmerke har utvilsomt dette valget gitt Lexus litt ekstra piff.

463.000 kroner

Med en slik prislapp plasserer Lexus seg nesten på nivå med Mercedes når det gjelder utropspris. Det hjelper selvfølgelig til å etablere merket som eksklusivt og å forsterke klasse-imaget, men - som vi skal se - det tillater at man blir relativt kravstor. Og som vi skal se i konklusjonen - konkurransen er tøff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer