TEST: Lexus IS 200: BMW-killer?

Resepten er ikke ny, og Lexus legger da heller ikke skjul på at de vilt og hemningsløst har kopiert BMW 3-serie i sin nye IS 200. Målet er å fortære markedsandeler fra den tyske bilprodusenten.

Publisert

11735">Komplett prøvekjøring Lexus IS200

11747">Komplett prøvekjøring MB C200 Komp.

3622">Komplett prøvekjøring BMW 320

3621">Duell BMW 320 vs. IS200.

11745">Duell Mercedes C200 vs. IS200I Norge er ikke Lexus noe kjent bilmerke, trass i at de har solgt biler her til lands i en årrekke. Problemet for Lexus har vært at de har hatt et svært så begrenset antall bilmodeller å tilby sine kunder. For det er bare slagskipet av en toppmodell, LS 400, som har vært tilgjengelig - og den har i dag en prislapp på godt over millionen.

Sannheten bak Lexus

Men hva er det egentlig som skjuler seg bak merkenavnet Lexus? Svaret er noe så jordnært og lite eksotisk som Toyota - for Lexus er Toyotaene for dem som forlanger noe mer. Derfor finner man igjen brytere og knapper fra Corolla i interiøret på IS 200, og på plastdekslene som skjuler rekkesekseren står det Toyota å lese.

Likevel vil du ikke få kjøpt Lexus hos en Toyota-forhandler; vil du ha Lexus må du nemlig innom Lexus forhandleren - og den foreløpig eneste ligger i hovedstaden. Imidlertid er det flere Toyota-forhandlere rundt om i landet som har anskaffet seg en IS200, slik at du kan få demonstrasjonskjørt bilen flere steder enn i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer