TEST: Lexus IS250. BMW, se opp!

Vi har kjørt noen dager og ganske mange mil med Toyota-konsernets nye stolthet i mellom-premiumklassen: Lexus IS250. På norske vinterveier kan man ikke finne ut alt om hva bilen har å stille opp med rent dynamisk, men at den totalt sett er i BMW 3-serie og Audi A4-divisjonen med meget seriøse argumenter er det likevel ingen tvil om.

Publisert
Sist oppdatert

Lexus er idag et modent bilmerke. Toyotas premium-divisjon, som i første omgang (i 1988) ble startet med henblikk på det amerikanske markedet, har etterhvert lansert nye generasjoner av alle sine modellvarianter, og er blitt referanse når det gjelder hybridbiler. I Nord-Amerika er idag Lexus det ledende premium-bilmerket.

Europeisk utfordring

Den opprinnelige IS-modellen ble først lansert i 1999 som en mindre, mer dynamisk og sportslig bil for en yngre, fremadstormende kundegruppe, og ble i Nord-Amerika en seriøs konkurrent til BMW 3-serie, Mercedes C-klasse og Audi A4. Merkets ambisjoner var naturlig nok mer begrenset i Europa hvor spesielt to handicap gjorde seg gjeldende: Mangel på historie/tradisjon (som i Amerika er mye mindre viktig), og fravær av dieselmotorisering.

Nye tider, nye ambisjoner: Den nye Lexus IS har oppgaven å forbedre salgstallene betraktelig i forhold til forgjengeren. Merket begynner å få en viss aura også her hos oss. Suksessen fra Amerika blir gradvis kjent og hybrid-SUVen RX400h har fått verdifull mediaoppmerksomhet. I tillegg er søstermodellen til vår testbil IS250, nemlig IS220d, utstyrt med en utmerket dieselmotor som i tillegg til masse krefter kan skilte med svært miljøriktige ytelser hva angår forbruk og utslipp. I denne omgang er det imidlertid IS250 med en splitterny V6-bensinmotor og direkte bensininnsprøytning vi har tatt for oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer