TEST: Lexus IS300 SportCross

Lexus er i praksis den eneste japanske bilprodusenten som utgjør en trussel mot Audi, BMW og Mercedes-Benz. Med IS300 SportCross håper Lexus å stjele enda flere markedsandeler fra sine tyske konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Det var i 1989 at bilmerket Lexus, som har sine røtter i Toyota-systemet, lanserte sine første modeller - ES 250 og LS 400. I dag, 13 år senere, har Lexus en produktrekke som omfatter åtte modeller. Samtlige befinner seg i luksus-segmentet og utfordrer dermed tradisjonsrike tyske bilmerker.

Første stasjonsvogn

Inntil i fjor satset Lexus på sedaner og kraftige firehjulstrekkere. Men i fjor sommer kom Lexus SC430, en stor luksus-roadster som sikter mot de samme kundene som Mercedes-Benz SL. Og nå penetrerer Lexus nok et segment - stasjonsvogn-klassen. Og med IS300 SportCross skal Lexus nå også stjele markedsandeler fra Audi A4 Avant, BMW 3-serie Touring og Mercedes-Benz C-klasse.

Basert på IS200

IS SportCross er basert på sedanutgaven IS200, som etter vårt syn er en vakker bil. IS300 SportCross har de samme morske frontlyktene, den samme tøffe grillen, det samme elegante panseret og det samme korte overhenget som sitt opphav. Det er først når vi tar oss en titt på hekken at vi øyner SportCross-identiteten - en identitet som etter vårt syn ikke er helt vellykket.

Rotete

Vi synes nemlig at bakruten blir for skrå, at overhenget blir for langt og at bakparten blir for rotete. For eksempel har ikke SportCross fått beholde den rene støtfangeren vi finner på IS200.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer