TEST: Lexus RX 400h: På vei mot fremtiden

Vi har testkjørt noe av det mest avanserte bilverdenen kan by på idag. Toyotakonsernets genistrek har bestått i å introdusere det hittil mest fullendte innen hybridteknologi på en kategori biler som i stadig større grad er blitt stemplet som miljøverstinger: SUVer i premiumklassen som i stor utstrekning brukes i bytrafikk. Fra hybridbilen Prius er det tatt ett skritt videre inn i fremtiden med Lexus RX 400h.

Publisert
Sist oppdatert

På en parkeringsplass utenfor supermarkedet står en luksuriøst utseende gylden metallic SUV og glinser i solen. Plutselig, uten en lyd, glir den ut av plassen sin, ruller kjapt og lydløst ut på veien og forsvinner i trafikken. Folk sperrer øynene opp og blir stående og måpe. Hva var det? Hva skjedde? En spøkelsesbil?

Mens vi venter på hydrogen

Neida. Det var en Lexus RX 400h; h for hybrid - liten h for historie. En stor bil, til en rimelig pris, med utmerket komfort, kjempekrefter, firehjulsdrift, imponerende fartsressurser - og som man fint kan kjøre på under literen per mil: Dette fenomenet vil helt klart få en plass i bilhistorien. Neste etappe når det gjelder å frigjøre seg fra avhengigheten av fossilt brennstoff blir etter alle solemerker biler som går på hydrogen, enten basert på brenselcelleteknologi eller med hydrogendrevne forbrenningsmotorer. Uansett gjenstår det så lang tid med forskning og utvikling for å gjøre disse teknologiene praktisk anvendelige for almenheten at Toyota har valgt å satse meget seriøst på hybridteknologi i mellomtiden. Lexus RX 400h er det modneste produktet så langt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer